Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /srv/vhost/enricijoana.net/home/html/qgammon/php/mCampio.php on line 17

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /srv/vhost/enricijoana.net/home/html/qgammon/php/mCampio.php on line 28
Reglament de play-off
Logo Gammon Reglament de play-off

El campionats de QGammon anomenats play-off consisteixen en tornejos tipus copa amb doble eliminació dels participants.

Tots els participants comencen ocupant un lloc a la branca principal. A mida que van guanyant partides, avancen a la següent ronda de la mateixa branca. Els perdedors de partides de la branca principal (llevat del perdedor de la final), accedeixen al lloc assignat a la branca de repesca. Els guanyadors de les partides de la branca de repesca avancen a la següent ronda de la branca de repesca i els perdedors queden eliminats del campionat.

Els trofeus es reparteixen de la següent manera:

Les eliminatòries es jugaran a 11 punts i les finals a 15.

Es juga amb regla de Crawford  (No es pot passar el dau doblador en el primer joc en què un dels dos oponents estigui a un sol punt de guanyar la partida; si aquest joc el guanya el contrari, el doblador torna a estar operatiu).

Es comptabilitza el gammon (perdre un joc sense haver tret cap fitxa) com a doble i el backgammon (perdre un joc amb una o més fitxes mortes o en els sis primers punts de sortida, sense haver-ne tret cap) com a triple.

No es podrà acceptar el dau doblador, directament, al doble del valor ofert (Beavers). Sí que es pot tornar a oferir al doble del valor actual, quan el jugador que l'ha acceptat estigui al seu torn.

Es juga sense dobles automàtics. El fet d'empatar en el sorteig per qui comença la partida NO té cap conseqüència sobre el dau doblador.

Les rondes es jugaran aplicant el reglament de dates límit.

Segons el nombre d'inscrits, les branques tindran la següent distribució:

De 13 a 16: Es considerarà com un torneig de 16 jugadors amb la següent distribució:
    Branca principal de 16 jugadors (tots a primera ronda).
    4 rondes a la branca principal.
    4 rondes a la branca de repesca.

De 17 a 24: Es considerarà com un torneig de 24 jugadors amb la següent distribució:
    Branca principal de 16 jugadors a la primera ronda i 8 que accedeixen directament a la segona ronda.
    5 rondes a la branca principal.
    5 rondes a la branca de repesca.

De 25 a 32: Es considerarà com un torneig de 32 jugadors amb la següent distribució:
    Branca principal de 32 jugadors (tots a primera ronda).
    5 rondes a la branca principal.
    6 rondes a la branca de repesca.

Si el nombre d'incrits no coincideix exactament amb les entrades a la branca principal (16, 24 o 32), els espais lliures seran ocupats (sempre a la primera ronda de la branca principal) per jugadors [absent]. I mai poden quedar dos jugadors [absent] enfrontats entre ells.
Els jugadors que quedin enfrontats amb un [absent] (sigui a la branca principal o a la de repesca), guanyen automàticament la ronda i avancen a la següent. Aquest enfrontament fictici no tindrà cap conseqüència ni als PJ i a l'Elo. Si l'enfrontament és a la branca principal, l'[absent] passa a ocupar el lloc de la branca de repesca, reservat per al perdedor.


Regles i reglamentsRegles i reglaments
Pàgina d'iniciPàgina d'inici

CSS Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Powered by PHP